Galaxy TimișoaraScurt istoric

Galaxy Timișoara are peste 200 de copii, inclusiv o grupă de fete, înființată încă de la deschiderea școlii în 2015.

Aceștia beneficiază de toate condiţiile necesare pentru a le permite să savureze fotbalul și să învețe cum să-l practice.

Galaxy TimișoaraFondatorul școlii de fotbal

Fondatorul școlii de fotbal de la Galaxy, Silviu Bălace,
sintetizează prioritățile pe care le avem în formarea tinerilor.

 

Fotbal pentru toată lumea

Avem peste 200 de copii, grupe de vârstă de la 2005 până la 2016, inclusiv o grupă de fete, pe care n-am înfiinţat-o doar fiindcă aşa o cere acum federaţia. De la bun început, când am deschis şcoala, am scris că suntem în căutare de << copii, băieţi şi fete >>.

Avem şase echipe înscrise în campionat la diverse categorii de vârste, iar în cadrul clubului căutăm să construim grupe valorice, pentru a permite jucătorilor să crească.

Galaxy TimișoaraO temelie solidă

„Am construit totul cu paşi mici, începând de jos, şi avem o temelie solidă. Vrem în primul rând să dezvoltăm plăcerea copiilor pentru fotbal, după care, intrând în pâine, să descopere ce înseamnă cu adevărat dinamica acestui joc.

Fiecare grupă are doi antrenori, antrenor cu portarii, preparator fizic, avem teren cu sintetic, balon, teren de iarbă, toate condiţiile necesare pentru a ne desfăşura eficient activitatea. Avem şi un proiect de infrastructură sportivă, dar toate cer tribut timpului şi trebuie să înţelegem că performanţa este rezultanta unui ciclu de şapte-opt ani de pregătire.

Galaxy TimișoaraRolul părinților

Tocmai pentru a le permite tinerilor să crească, important este şi rolul părinţilor, iar din punctul meu de vedere este esenţial să nu fie intrusivi, să înţeleagă că trebuie să lase profesorii şi antrenorii să-şi facă meseria.

În această fază a formării copiiilor, aceștia trebuie să practice sportul de plăcere, iar pentru părinți este important să îi susțină fără critici. Urmărirea unei diete sănătoase contează enorm ca un principiu de bază în viață și este cu atât mai important pentru viitori sportivi, însă aceasta trebuie făcută fără a pune presiune excesivă pe copii.

Mentalitate de învingători

Mă interesează foarte mult ca toţii copiii care trec prin şcoala de fotbal să fie disciplinaţi şi dacă nu ajung într-o carieră sportivă, să ajungă oameni care să stea cu capul sus, să aibă o mentalitate de învingători în orice meserie ar activa.

350 +

Total Matches

25 +

TOTAL TRAINERS

95 +

TOTAL PLAYERS

26 +

TOTAL AWARDS